Klinik for psykoterapi og hypnose - siden 1987

Slap af til eksamen, festtalen, i socialt samvær m.m.

Stort set alle mennesker kender til skrækken for at kvaje sig offentligt eller dumpe til eksamen – og heldigvis. Det viser jo blot, at vi tager os selv og andre alvorligt. Men når skrækken afholder os fra at ”optræde” eller overskygger alt det positive i situationen, er det selvsagt mindre heldigt.

Terapeutisk er der to meget forskellige tilgange til at afhjælpe denne skræk: 1) at finde den dybereliggende årsag, som måske forårsager angsten; for eksempel en barndom præget af meget krævende forældre, og 2) at bearbejde de tankesæt, som ender i katastrofe-tænkning a la ”Jeg dummer mig!”, ”Jeg bliver til grin!”, ”Jeg går i stå midt i det hele!” og ”Jeg dumper!”.

Jeg tror mest på den sidste tilgang. I de fleste tilfælde er årsagen til skrækken nemlig den enkle, at vi mangler øvelse i at holde tale, gå til eksamen og for enkelte, i at føre en samtale om vejr og vind. Det sammenholdt med, at vi som sociale væsener ønsker andres accept, er for mange mere end nok til at sætte produktionen af stresshormoner i gang.

En del af løsninger er derfor at øve sig under trygge forhold, og dertil er hypnose/visualisering et godt middel. Endvidere findes der teknikker, hvorved du kan slå kroppens alarmsystem fra på få sekunder. De kan hjælpe med at fjerne ”angsten for angsten”.

Derudover vil jeg gerne give dig nogle tips, som har vist sig ganske nyttige.

 

Regn med 2-4 konsultationer á kr. 500,-.

Send til en ven

 

 

 

 

Torben Madsen D.H.

 

KLINIK:

Pjentedamsgade 7B

5000 Odense C

Se på KRAK

 

Tidsbest. bedst mellem

kl. 9 og 10

Tlf. 66 11 02 11

postmaster@terapi-info.dk