Klinik for psykoterapi og hypnose - siden 1987

Ønsker du at kvitte tobakken ?

Hvad enten du allerede har truffet beslutningen om at stoppe, eller du stadig overvejer, kan svarene på nedenstående spørgsmål sikkert hjælpe dig:

Kan alle holde ?

Der er utvivlsomt rygere, der er ”fortabte”, men med så mange som 1.200.000 x-rygere i lille Danmark, er der bestemt al mulig grund til optimisme – når blot du griber det an på den rigtige måde.

Skal jeg være motiveret?

Ja, du skal være motiveret, men det er helt naturligt, at en ”del” af dig ønsker at fortsætte rygningen. Det er trods alt en ”trofast følgesvend”, du skal sige farvel til. Med den rette afvænningsmetode kan du imidlertid nemt overkomme denne ”psykologiske barriere” og vende følelsen af tab til en følelse af befrielse.

Skal jeg være parat?

Rygere er sjældent parate til at kvitte. Der er altid et eller andet, der lige skal overstås: en fest, en ferie, en eksamen etc. Det ideelle tidspunkt findes altså ikke, eller sagt med andre ord: Hver dag er en god dag at stoppe rygningen på!

Hvad kan jeg vinde ved at stoppe?

En cigaret er populært sagt 9 minutters nydelse og 15 minutter fortrydelse. Statistisk set skulle du altså vinde 15 minutter for hvert cigaret, du undlader at ryge. Men endnu vigtigere: du forbedrer dine chancer for at bevare et godt helbred ganske væsentligt - uanset hvor længe eller hvor meget, du har røget. Risikoen for at blive ramt af vor tids største dræber, hjertesygdomme, er således halveret efter blot ét år uden røg.
Og dertil kommer selvfølgelig den økonomiske gevinst, der for en 20'er-pr.- dag-ryger er nok til et 2 ugers luksusophold - hvor som helst i verden, du måtte ønske det!

Er det svært at stoppe?

Nej, ikke hvis du griber det rigtigt an. De fleste, jeg hjælper, finder det faktisk legende let og ærgrer sig ofte over, at de ventede så længe med at beslutte sig.

Skal jeg bruge nikotinerstatninger?

Her er meningerne delte, men din nikotinafhængighed ændres helt sikkert ikke ved, at nikotinen blot tilføres på en anden måde. De fleste brugertests viser da også, at det højst er 10-15 % af brugerne, der kan tilskrive deres rygestop disse produkter.
Selv har jeg endnu aldrig anbefalet nikotinerstatninger, snarere tværtimod. Med denne ”røgfrie rygning” taber man nemlig en væsentlig del af motivationen for at holde (nu får du jo ikke længere røgens skadevirkninger, så hvorfor ikke fortsætte!) og den nedtrapning, der lægges op til, kan lige så godt - ja, måske endda bedre - ske med cigaretter.

Tager jeg på efter et rygestop?

Ja, det er ikke ualmindeligt at tage 2-3 kilo på efter et rygestop; men det er ikke nødvendigt. Nogle få ændringer i dit spisemønster og/eller din daglige motion kan sagtens modvirke denne vægtstigning.

Kan mine nærmeste hjælpe mig?

Ja bestemt, men de kan også modarbejde dig. Bed dem derfor venligst om at læse menupunktet ”Råd til pårørende”.

Hvordan kan du hjælpe mig?

Efter mere end 20 år som professionel rygeafvænningsinstruktør tror jeg, at min erfaring kan gavne langt de fleste, der ønsker at kvitte. Jeg tror endda så meget på det, at jeg garanterer dig, at du under ingen omstændigheder taber penge på min terapi. Hvis du genoptager rygningen, refunderer jeg således forskellen mellem mit honorar og det beløb, som du trods alt nåede at spare på tobaksforbruget - inden for de første to måneder.
Du har med andre ord alt at vinde og intet at tabe!

Afvænning og honorar

Hvis du vælger min hjælp, vil afvænningen strække sig over 6-8 dage og inkludere 2-3 konsultationer af ca. en times varighed. Honoraret for disse konsultationer er i alt kr. 1500,- Dog kun kr. 1000,- per ryger, såfremt I kommer flere sammen.

OBS: Du ryger stadig mellem 1. og 2. konsultation, og 2. konsultation inkluderer anvendelse af hypnose - med mindre du foretrækker at springe denne del af afvænnings-terapien over.

Råd til pårørende

Råd til unge

  

 

 

 

Torben Madsen D.H.

 

KLINIK:

Pjentedamsgade 7B

5000 Odense C

Se på KRAK

 

Tidsbest. bedst mellem

kl. 9 og 10

Tlf. 66 11 02 11

postmaster@terapi-info.dk